Chili-suklaakakku

1 h 10 min
5
0

Chili-suklaakakku

GL
0
5
Chili-suklaakakun todellinen koukku on lempeä tulisuus ja kuohkeaksi vatkattu maitosuklaavaahto. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 200 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 dlsokeria
  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
  • 1 dlmantelijauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlchilihiutaleita (esim. Santa Maria Red Hot Chili Flakes)
  • 1/4 tlsuolaa

Maitosuklaavaahto

  • 200 gmaitosuklaata
  • 2 dlkuohukermaa

Päälle

  • 1/4 tlchilihiutaleita (ja ripaus kulta- tai hopeapuuteria)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Sulata paloiteltu suklaa ja voi pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki. Sekoita siihen öljy, sokeri ja munat. Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja kääntele ne lastalla taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Tasoita pinta.

Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on pinnalta kypsä mutta sisältä vielä tahmea. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Rouhi maitosuklaa hienoksi ja siirrä se teräskulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaarouheen päälle.

Sekoita, kunnes suklaa on liuennut kermaan. Kun seos on hieman jäähtynyt, nosta se jääkaappiin 10–15 minuutiksi.

Vatkaa suklaa-kermaseosta pari minuuttia, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Varo vatkaamasta liian kovaksi.

Levitä suklaavaahto aaltoilevasti kakun päälle. Ripottele päälle chilihiutaleita. Käytä varoen, sillä chili on tulista. Viimeistele kakku halutessasi kulta- tai hopeapuuterilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä