Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Chili con carne

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
15.10.2005
Reseptin ainekset
4 annosta
5
tomaattia
2
tuoretta chiliä
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
vihreä paprika
420 g
ruskeita papuja
2 rkl
rypsiöljyä
250 g
marinoituja naudanlihasuikaleita
1 tl
suolaa
2 rkl
tuoretta oreganoa (silputtuna)

Chili con carne – ohje:

  1. Tee tomaatteihin ristiviillot ja pane ne vajaaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kattilasta ja jäähdytä ne kylmällä, juoksevalla vedellä. Kuori ja paloittele tomaatit ja poista kova kantaosa.
  2. Halkaise pesty habanero tai chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise pesty paprika, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat. Valuta pavut.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää chili- ja sipulisilput pannuun ja anna kiehahtaa. Lisää lihasuikaleet tai jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla. Kaada pilkotut tomaatit pannuun ja hauduta kypsäksi. Jauheliha kypsyy hetkessä, mutta lihasuikaleet tarvitsevat jopa 1–2 tunnin haudutuksen.
  4. Lisää chili con carneen pavut, oregano ja paprikakuutiot kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.
  5. Tarjoa chili con carne leivän, riisin tai maissintähkien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt