


Chili con carne
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
4 annosta
5
tomaattia
2
tuoretta chiliä
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
vihreä paprika
420 g
ruskeita papuja
2 rkl
rypsiöljyä
250 g
marinoituja naudanlihasuikaleita
1 tl
suolaa
2 rkl
tuoretta oreganoa (silputtuna)
Chili con carne – ohje:
- Tee tomaatteihin ristiviillot ja pane ne vajaaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kattilasta ja jäähdytä ne kylmällä, juoksevalla vedellä. Kuori ja paloittele tomaatit ja poista kova kantaosa.
- Halkaise pesty habanero tai chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise pesty paprika, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat. Valuta pavut.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää chili- ja sipulisilput pannuun ja anna kiehahtaa. Lisää lihasuikaleet tai jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla. Kaada pilkotut tomaatit pannuun ja hauduta kypsäksi. Jauheliha kypsyy hetkessä, mutta lihasuikaleet tarvitsevat jopa 1–2 tunnin haudutuksen.
- Lisää chili con carneen pavut, oregano ja paprikakuutiot kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.
- Tarjoa chili con carne leivän, riisin tai maissintähkien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat