Maku

Chili con carne

2 h 30 min
3.6
0

Chili con carne

GL
LA
MA
MU
0
3.6
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kpltomaattia
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 420 gruskeita papuja
  • 2 rklruokaöljyä
  • 250 gmarinoituja naudanlihasuikaleita
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta oreganoa (silputtuna)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Tee tomaatteihin ristiviillot ja pane ne vajaaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois kattilasta ja jäähdytä ne kylmällä, juoksevalla vedellä. Kuori ja paloittele tomaatit ja poista kova kantaosa. Halkaise pesty habanero tai chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise pesty paprika, poista siemenet ja kuutioi puolikkaat. Valuta pavut.

Kuumenna öljy paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää chili- ja sipulisilput pannuun ja anna kiehahtaa. Lisää lihasuikaleet tai jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla. Kaada pilkotut tomaatit pannuun ja hauduta kypsäksi. Jauheliha kypsyy hetkessä, mutta lihasuikaleet tarvitsevat jopa 1–2 tunnin haudutuksen. Lisää chili con carneen pavut, oregano ja paprikakuutiot kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.

Tarjoa chili con carne leivän, riisin tai maissintähkien kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä