Maku

Chia-maapähkinävoi-raakasuklaat

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Maapähkinävoita ja suklaata: voiko elämä herkullisemmaksi tulla?
4.3
0
Julkaistu: 6.8.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

raakasuklaa

  • 2 rklkookosöljyä
  • 2 rklkaakaojauhetta (raaka)
  • 1 rklkookospalmunektaria
  • 0,25 tlsuolaa

maapähkinävoitäyte

  • 1 rklkookosöljyä
  • 20 gmaapähkinälevitettä (1,5 rkl)
  • 2 tlchia-siemeniä
  • 2 0steviatippoja
  • 0,25 tlsuolaa
Tulosta

Aloita suklaakerroksesta. Sulata kookosöljy (mikäli se ei ole valmiiksi nestemäistä), sekoita joukkoon kaakaojauhe, makeutus ja suola. Kaada puolet suklaasta pieneen kuppiin, vuokaan tai muovirasiaan ja laita pakastimeen jähmettymään noin viideksi minuutiksi. (Voi olla, että talvella on parempi tehdä ensin puolikas annos suklaata ja vasta maapähkinävoitäytteen teon jälkeen toinen puolikas satsi, sillä kylmällä kookosöljy ehtii luultavasti jähmettyä ennen kuin jälkimmäisen puolikkaan saa kaadettua maapähkinävoitäytteen päälle.)

Tee sillä välin maapähkinävoitäyte sekoittamalla sula kookosöljy, maapähkinävoi, chiasiemenet, makeutus ja suola kupissa. Ota jähmettynyt suklaa pakastimesta ja kaada maapähkinävoitäyte päälle. Jähmetä jääkaapissa noin 10 minuuttia. Kaada päälle loppu suklaa ja pakasta, kunnes suklaa on kiinteää (ainakin 20 minuuttia). Säilytä pakastimessa ja leikkaa paloiksi tarjoiluun.

Kommentoi »