Maku

Charlotte russe Da Capo -täytteellä

1 h 2 min
5
0

Charlotte russe Da Capo -täytteellä

Joulupöydän kaunis katseenvangitsija ja näyttävä mokkainen herkku on gluteeniton suussa sulava Charlotte russe, jonka sisuksesta löytyy Da Capo Cappuccino -täyte.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 5 kplkananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 0,5 dlkaakaojauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Da Capo -täyte

  • 4,5 dlkermaa
  • 4 dlmascarponea
  • 20 kplDa Capo cappuccino -konvehteja
  • 3 kplliivatelehteä
  • 0,3 dlBaileysiä

Mascarpone -täyte

  • 3 dlkermaa
  • 300 gmascarponea
  • 5 kplliivatetta
  • 0,3 dlBaileysiä
  • 0,5 dlsokeria

Lisäksi

  • Kermaavaahtoa ja suklaakarkkeja koristeluun.

Tee näin

1 h 2 min
{
AKTIIVINEN1 h 2 min
PASSIIVINEN
  1. Valmistetaan kääretorttu. Vatkataan kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisätään sihdaten kuivat aineet ja levitetään taikina pellille. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi. 
  2. Sulatetaan konvehdit kermatilkkaan (0,5dl) pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä.
  3. Valmistetaan Da Capo -täyte. Vatkataan kerma (4dl) vaahdoksi ja lisätään siihen mascarpone sekä sulatetut konvehdit. Lisätään tarvittaessa sopivasti sokeria. Täytetään osalla täytteestä kääretorttu ja laitetaan se jääkaappiin kylmään. Laitetaan myös loppu täyte jääkaappiin ja annetaan kääretortun rauhassa jähmettyä kaapissa.
  4. Otetaan täyte jääkaapista. Kuumennetaan Baileys kiehuvaksi ja lisätään viitisen minuuttia kylmässä vedessä olleet liivatelehdet, jäähdytetään. Lisätään seos loppuun mascarponeseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
  5. Valmistetaan valkoinen täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä mascarpone sekä sokeri. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi ja lisätään ohuena nauhana jäähtyneet kuumennettuun Baileysiin sekoitetut liivatelehdet mascarponeseokseen. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria.
  6. Leikataan kääretorttu paloiksi, vuorataan pyöreäpohjainen vuoka reilusti kelmulla ja levitetään kääretortun siivut tiiviisti pohjalle ja reunoille saakka. Kaadetaan molempia täytteitä vuorotellen kakun sisään ja sekoitetaan kevyesti. Levitetään päälle kelmu ja annetaan kakun hyytyä rauhassa jääkaapissa pari tuntia.
  7. Siirretään kelmu vuoan päältä sivuun ja kaadetaan kakku varovasti tarjoilualustalle, poistetaan kelmu. Koristellaan kakku kermavaahdolla ja suklaakarkeilla.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä