Kotivinkki

Tee-porkkanakakku on suussasulava versio klassikosta – mausteissa herkussa lumoavat teen, inkiväärin ja kardemumman vivahteet

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Tee-porkkanakakku saa herkullista makua chai latesta tutuista mausteista. Kakun koristeeksi sopivat appelsiiniviipaleet, teelehdet ja rosmariini. Harsokukka ei ole syötäväksi viljelty, joten sen varsi kannattaa suojata kelmulla ennen kakun päälle panemista.
KA
0
0
Julkaistu: 3.11.2020


Ainekset (12–15 palaa)

  • 3 dlporkkanaraastetta
  • 3munaa
  • 3 dlsokeria
  • 150 gvoita sulatettuna
  • ½ dl kylmää mustaa teetä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlkardemummaa
  • ½ tl neilikkaa
  • 1 tlanista
  • ¼ tl muskottia

Kuorrutus

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rklkylmää mustaa teetä
  • noin 2 dltomusokeria

Lisäksi

  • voita voiteluun
Tulosta

Tee-porkkanakakku leivotaan näin:

  1. Raasta porkkanat raastinraudan hienoimmalla terällä. Sekoita kulhossa porkkanaraaste, munat, sokeri, voi ja tee. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  2. Voitele irtopohjavuoka (ø 22–25 cm) voilla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa 40–45 minuuttia tai kunnes chai-porkkanakakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.
  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Levitä kuorrutus jäähtyneen tee-porkkanakakun päälle.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta inspiroivat leivontakirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »