Cassis-suklaakakku

1 h 15 min
4.2
1

Cassis-suklaakakku

Teksti Saara Törmä
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvalkosuklaata
  • 5 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 5 kplvalkuaista

Mustaherukkatäyte

  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 4 dlmustaherukoita
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlmarjalikööriä (mustaherukka)

Kostutus

  • 1 dlappelsiinitäysmehua

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Tee kakku hyvissä ajoin, mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua ja kakku mehevöityä.

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja jauhota Ø noin 22 sentin kakkuvuoka.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää munavaahtoon yhdessä hiukan jäähtyneen suklaan kanssa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita pieni määrä valkuaisvaahtoa taikinaan, jotta se notkistuu hieman ja kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti taikinan joukkoon.

Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin 35 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta tuntuu tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon ranskankerma tai rahka. Survo mustaherukat ja lisää ne kermavaahtoon. Mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja halutessasi liköörillä.

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjakerros kolmasosalla appelsiinimehua ja levitä puolet täytteestä pohjalle. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta se ja kumoa päälle loput täytteestä. Nosta viimeinen kerros päälle, kostuta sekin ja nosta kakku kylmään.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa ja notkista öljyllä. Anna suklaan jähmettyä pieni hetki ja kaada se sitten kakun päälle. Levitä tasaiseksi veitsellä. Säilytä cassis-suklaakakkua kylmässä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä