Kotivinkki

Porocarpaccio ja puolukkamajoneesi

45 min
0
0

Porocarpaccio ja puolukkamajoneesi

Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos
Porocarpaccio valmistetaan mureasta sisäfileestä. Kun se saa seurakseen puolukkamajoneesin, on makuelämys liki täydellinen.

Ainekset (4 annosta)

Porocarpaccio

  • 250 gporon sisäfileetä
  • 2 rklvoita
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 2 rklhyvää oliiviöljyä
  • 1 dlraastettua parmesaania

Puolukkamajoneesi

  • ½ dlmajoneesia
  • ½ dlpuolukoita
  • 1 rklrosmariinia
  • ripaus sokeria ja suolaa

Lisäksi

  • puolukoita
  • maalaisleipää

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Porocarpaccio valmistuu näin:

  1. Ota poro huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Mittaa majoneesin joukkoon puolukat ja rosmariini. Mausta sokerilla ja suolalla.
  3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää sisäfilee ja paista kuumalla pannulla fileetä pyöritellen noin 2 minuuttia, kunnes liha on kauttaaltaan kauniin ruskea. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä katajanmarjoja ja hiero lihan pintaan. Kääräise viideksi minuutiksi folioon. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle tarjoiluvadille.
  4. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele parmesaania. Nostele lihan päälle nokareet puolukkamajoneesia. Koristele puolukoilla. Tarjoa lisäksi maalaisleipää.
MITÄ PIDIT?
0