Maku

Cappuccino-juustokakku

6 h 30 min
3.8
2

Cappuccino-juustokakku

Italialainen cappuccino ja amerikkalainen juustokakku yhdistyvät tässä suussasulavassa herkussa! Leivo tämä kakku kahvinystävän jälkiruokapöytään ja tarjoa liköörillä maustetun kermavaahdon tai kirsikkahillon kera.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 1 rklpikakahvijauhetta
  • 75 gvoita

Täyte

  • 800 gtuorejuustoa
  • 1/2 dlkahvijuomaa
  • 1 rklpikakahvijauhetta
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa

Tarjoiluun

  • 6 dlhilloa (kirsikka)

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Jauha juustokakun keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon murukahvi ja sulatettu voi. Sekoita hyvin.

Voitele irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviiksi vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Valmista täyte. Kumoa tuorejuusto isoon kulhoon ja vatkaa notkeaksi. Liuota murukahvijauhe kuumaan kahviin ja lisää seos vatkaten tuorejuustoon. Lisää tuorejuustoseokseen jauhot, puolet sokerista, vaniljasokeri ja erotellut keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto kolmessa erässä tuorejuustoseokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjalle.

Nosta vuoka uuniritilälle leivinpaperille. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1 tunti 10 minuuttia. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa kevyesti leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Nosta kypsä cappuccino-juustokakku uunista. Kakku kohoaa ja pinta repeää uunissa, mutta jäähtyessään kakku laskeutuu. Älä avaa rengasvuokaa ennen kuin kakku on täysin jäähtynyt. Nosta cappuccino-juustokakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista ennen kuin avaat vuoan. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille. Siivilöi cappuccino-juustokakulle tomusokeria.

Tarjoa juustokakku kahvin kanssa sellaisenaan tai kahvi- tai Irish Cream -liköörillä maustetun kermavaahdon tai kirsikkahillon kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä