Cappuccino

5 min
4
0

Cappuccino

GL
KA
MU
0
4
Cappuccinon voi valmistaa kaikista maitolaaduista, mutta täyteläisin maku tulee kulutusmaidosta. Lue ohjeet oikeaoppisen cappuccinon tekoon!
Teksti Marita Joutjärvi
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1/2 dlespressoa
  • 1 dlkevytmaitoa

Koristeeksi

  • 1 tlkaakaojauhetta

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Valmista espresso.

Kaada maito korkeareunaiseen kannuun. Mitä pienempi kannu, sitä helpompi vaahdottaa. Kannun pitää kuitenkin olla riittävän suuri, jotta maidolla on tilaa vaahdottua.

Pane keittimen höyry päälle vasta, kun putken pää on maidon pinnan alla. Lisää höyryä ja liikuta astia alas ja sivuille, kunnes maito vaahtoutuu ja kuumenee noin 65-asteiseksi. Kaada maitovaahto cappuccino-kahvin päälle.

Koristele cappuccinon pinta halutessasi kaakao- tai kahvijauheripauksella.

  • Juomaan voit käyttää kaikkia maitolaatuja. Rasvattomasta maidosta tulee paras vaahto, kulutusmaidosta täyteläisin maku.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä