Calvadoskastike

2 h 55 min
4
0

Calvadoskastike

MU
GL
0
4
Teksti Matleena Lahti
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplpalsternakkaa
  • 1 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1 kplomenaa
  • 50 gkuivattua aprikoosia
  • 15 gvoita
  • 1/2 dlviinietikkaa (vadelma)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 5 dlpunaviiniä
  • 20 dllihalientä
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 1/2 dlcalvadosia
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 2 rklpersiljaa
  • 1 rklvalkopippuria (kokonainen)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

2 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Kuori ja pilko kasvikset ja omena. Silppua aprikoosit tai luumut. Kuullota aineksia voissa hetken aikaa.

Lisää kattilaan etikka ja anna sen kiehua hetken aikaa. Lisää seuraavaksi laakerinlehti ja viini, ja anna viinin kiehua noin puoleen. Aikaa kuluu puolisen tuntia.

Lisää kiehuva lihaliemi ja kerma. Anna seoksen kiehua reilusti kokoon noin kahden tunnin ajan, kunnes kastike on tummanruskeaa.

Lisää joukkoon calvados sekä mausteet ja tarkista kastikkeen suola. Suurusta calvadoskastike tarvittaessa ja valuta tiheän siivilän läpi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä