Maku

Cafe latte -jäädyke

5 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 h
KA
GL
0
0
Julkaistu 15.10.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlkahvijuomaa (espresso)
  • 1 rklkonjakkia
  • 80 gtummaa suklaata (rouhittuna)

Koristeluun

  • 20 gtummaa suklaata (rouhittuna)
  • 2 rklpistaaseja (rouhittuna)
Tulosta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita jäähtynyt espresso sekä konjakki keltuaisvaahdon joukkoon. Yhdistä keltuaisvaahto sekä vaahdotettu kerma. Lisää joukkoon rouhittu suklaa.

Kaada seos pakkasenkestävään astiaan ja peitä kelmulla. Pakasta 5–6 tuntia tai mielellään yön yli.

Ota cafe latte -jäädyke sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi tai ota jäädykkeestä palloja jäätelökauhalla. Ripottele kahvijäädykkeen pinnalle rouhittua suklaata sekä pistaaseja.

•Tee ylijääneistä valkuaisista marenkeja ja murustele ne valmiin cafe latte -jäädykkeen pinnalle makulisäksi tai nauti myöhemmin.

Kommentoi »