Maku

Caesarpiirakka – kevään kaunein tarjoiltava saa pintaansa salaattikukkasen, rapeita parmesaanikrutonkeja ja juhlavia jokiravunpyrstöjä

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Caesarsalaatti taipuu myös piirakaksi. Leipäkrutonkien sijaan caesarpiirakkaan rapeutta tuovat pohja ja pohjataikinasta pyöräytetyt parmesaanikeksit. Tätä kukaksi koristeltua tarjottavaa jokainen syöjä rakastaa!
5
0
Julkaistu: 7.5.2021


Ainekset (8 annosta)

Pohja ja keksit

  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1 dlparmesaanijuustoraastetta
  • 1muna
  • 3 rklkylmää vettä

Keksien pinnalle

  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta

Täyte

  • 3anjovisfileetä
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 200 gvalkosipulituorejuustoa
  • 1 dlmajoneesia
  • 1 dlkermaviiliä
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 2 tlworcesterkastiketta
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1–2 rapeaa pikkusalaattia
  • 50 gparmesaanijuustoa
  • 200 gjokiravunpyrstöjä suolaliemessä
Tulosta

Caesarpiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi jauhot, voi ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 24 cm). Ota taikinasta kolmannes erikseen ja painele loppu vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Laita leivinpaperi ja kuivia herneitä tai paistokuulia painoksi pohjan päälle. Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ripottele juustoraastetta pinnalle. Leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä pieniksi neliöiksi. Voit paistaa pohjan myös leikkaamatta tai murtaa levystä paloja.
  5. Paista levyä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Jäähdytä pohja ja levy.
  6. Soseuta anjovisfileet haarukalla. Purista sitruunan mehu. Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täyte piirakkapohjalle. Laita piirakka jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy hieman.
  7. Huuhtele salaatinlehdet ja leikkaa parmesaanilastuiksi tai murustele se. Asettele salaatinlehdet piirakan päälle. Viimeistele caesarpiirakka ravunpystöillä ja parmesaanilla.
Kommentoi »