Maku

Caesar-salaatti lehtikaalista

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Suomalainen ruukkulehtikaali sopii erinomaisesti salaatteihin.
4
0


Ainekset (2 annosta)

  • 1 kpllehtikaalia ruukussa
  • 1 dlparmesaania lastuina

krutongit

  • 150 gkuivahtanutta maalaisleipää
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ dloliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tlkuivattua oreganoa

pika caesar-kastike

  • 1 kplmuna
  • 2 dlöljyä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 2 tldijon sinappia
  • suolaa
Tulosta

Valmista pika caesar-kastike laittamalla kaikki ainekset korkea reunaiseen kulhoon esim. sauvasekoittimen mukana tulleeseen mittakulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Täydellä teholla nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Sammuta sauvasekoitin kun kastike on muuttunut paksuksi. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua vähintään 15 minuuttia ajan jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Leikkaa maalaisleipä ronskeiksi kuutioiksi. Sekoita öljy, mausteet ja valkosipuli. Sekoita mausteöljy leipäkuutioiden joukkoon. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Paista leipäkuutioita pannullakeskilämmöllä, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja kuivaa esimerkiksi salaattilingossa. Sekoita lehtikaalinlehdet, krutongit ja parmesanlastut. Tarjoile kastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »