Mausteinen mutta raikas! Muheva bulgursalaatti höystetään paahdetuilla munakoisoilla, halloumilla ja linsseillä

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Lähi-idän ruokakulttuurista tuttu bulgursalaatti hurmaa paahdetuilla munakoisoilla ja itämaisten mausteiden lämmöllä. Väriä ja raikkautta salaattiin tuovat limetti, granaattiomenan siemenet sekä tuoreet yrtit. Kokonaisuutena on täydellinen vastaparien liitto!
KA
MU
0
0
Julkaistu: 3.11.2021


Ainekset (4–6 annosta )

  • 2 dlbulguria
  • 1granaattiomena
  • 2kevätsipulia
  • 1 ruukkulehtipersiljaa
  • 1 (300 g) munakoiso
  • 200 ghalloumia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 400 gveteen säilöttyjä vihreitä linssejä
  • 1 dlsulttaanirusinoita

Kastike

  • ½ dl limetin mehua
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 tlhunajaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • ½ tl maustepippuria
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta

Bulgursalaatti valmistuu näin:

  1. Keitä ja valuta bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pyörittele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten. Leikkaa molemmista päistä palat pois, jotta saat vaaleiden kalvojen muodostamat lohkot näkyviin. Leikkaa hedelmät lohkoiksi kalvojen kohdalta. Ota suuri kulho ja irrottele siemenet lohkoista niin, että kätesi ovat kulhon sisällä, jolloin vältyt roiskeilta.
  3. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Halkaise munakoiso, leikkaa pitkittäin kolmeen osaan ja viipaloi. Kuutioi halloumijuusto.
  4. Paista munakoisot ja halloumit erikseen pannulla öljyssä.
  5. Valuta linssit. Laita kaikki salaatin ainekset tarjoilukulhoon.
  6. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin joukkoon. Sekoita ja anna maustua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kommentoi »