Maku

Bulgurisalaatti (Tabbuleh)

50 min
5
0

Bulgurisalaatti (Tabbuleh)

KA
LA
MA
MU
0
5
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gvehnärouhetta (bulguri)
  • 1 dlsipulia
  • 4 kpltomaattia
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 dltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 kplsitruunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

Kuori ja silppua sipuli, lorauta oliiviöljyä pannulle ja kuullota sipulisilppu. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua persilja ja minttu.

Yhdistä kaikki aineet, kaada päälle oliiviöljy ja purista sitruunasta tai limetistä mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita pohjia myöten ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa bulgurisalaatti eli tabbuleh pääruoan lisukkeena perunan tai riisin sijasta tai sellaisenaan välipalana.

Vinkki!

Bulguri on keitetyistä ja kuivatuista vehnänjyvistä tehtyä rouhetta, jonka karkeusaste vaihtelee. Salaateissa ja lisäkkeenä käytetään yleisimmin puolikarkeaksi tai karkeaksi rouhittua bulguria, kun taas hienoa jauhoa hyödynnetään leivonnassa. Bulguri maistuu pähkinäiseltä ja aavistuksen paahtuneelta.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä