Bruschetta myskikurpitsasta – tee kurpitsaviipaleista leivättömät leivät, jotka viimeistellään raikkaalla täytteellä
Gluteeniton
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Myskikurpitsasta tehty bruschetta on kuin leivätön leipä, jossa pohjana toimii sumakilla maustettu ja uunissa paahdettu myskikurpitsaviipale. Täytteenä on paistettua lehtikaalia, fetajuustoa, granaattiomenansiemeniä ja korianteria.
Leikkaa kurpitsasta pieni viipale kuorta pois pitkittäin molemmin puolin. Leikkaa kurpitsa neljäksi paksuhkoksi viipaleeksi pitkittäin. Poista viipaleista siemenet ja leikkaa kuoret reunoilta pois. Keskimmäisiin paloihin jää siementen kohtaan reikä, mikä peittyy kun viipaleiden päälle levitetään paahtamisen jälkeen täytettä.
Levitä kurpitsaviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele sumakkia. Paahda uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kurpitsaviipaleet pehmenevät.
Irrota granaattiomenasta siemenet. Pyörittele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten kädellä painaen. Leikkaa granaattiomenan molemmista päädyistä pienet palat pois. Nosta hedelmä pystyyn ja leikkaa lohkoiksi vaaleiden kalvojen kohdalta. Irrottele siemenet lohkoista suuren kulhon avulla niin, että kätesi ovat kulhon sisällä, jolloin mehu ei roisku ympäriinsä.
Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää lehtikaalit ja valkosipulit ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kaali hieman pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta kurpitsaviipaleet tarjoiluvadille. Levitä päälle lehtikaalia, murennettua fetajuustoa ja granaattiomenansiemeniä. Viimeistele korianterilla.
Vinkki!
Tarjoa bruschettat sellaisenaan alkupalana tai pääruokana riisin kanssa.