4,5(22)
Brunssibagelit – helppo resepti sekä suolaisille että makeille täytteille
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Helpot brunssibagelit syntyvät ilman kohottamista ja keittämistä. Maukkaan taikinan jujut ovat jogurtti ja kaurahiutaleet. Valitse brunssibageleihin sekä suolaisia että makeita täytteitä.
31.7.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 kappaletta
Taikina
4 dlmaustamatonta jogurttia
1 dlkaurahiutaleita
5 dlvehnäjauhoja
1 rklleivinjauhetta
1 tlsuolaa
Voiteluun
1kananmuna
Pinnalle
unikon-, seesamin- tai auringonkukansiemeniä, juustoraastetta tai paahdettua sipulirouhetta

Brunssibagelit valmistuvat näin:

  1. Mittaa jogurtti kulhoon. Lisää kaurahiutaleet, 4,5 desiä jauhoja, leivinjauhe ja suola.
  2. Sekoita taikinaksi. Kaada taikina jauho­tetulle pöydälle ja muotoile taikina käsin sileäksi.
  3. Painele taikinasta noin 3 sentin paksuinen levy. Ota lasilla levystä ympyröitä (Ø 7 cm). Paina peukalolla reikä ympyrän keskelle ja venytä varovasti bageliksi.
  4. Nosta bagelit leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä, rouhetta tai juustoraastetta.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa bagelit vastapaistettuina.

Mitä täytteeksi? Kokeile näitä!

Suolaista

Tomaattia ja mozzarellaa

Voitele bageli basilikatuorejuustolla. Asettele päälle minimozzarellapalloja ja viipaloituja kirsikkatomaatteja. Viimeistele basilikalla ja mustapippurilla.

Avokadoa ja seesaminsiemeniä

Voitele bagelit wasabituorejuustolla. Leikkaa avokadon puolikas ohuiksi viipaleiksi ja nosta bagelille. Viimeistele mustilla seesaminsiemenillä.

Graavilohta ja hernehummusta

Voitele bagelit hernehummuksella. Nosta päälle viipale graavilohta. Viimeistele herneenversoilla ja kurkulla.

Kinkkua ja retiisiä

Voitele bageli piparjuurituorejuustolla. Nosta päälle kinkkua tai paahtopaistia ja retiisiviipaleita. Viimeistele versosekoituksella.

Munamajoneesia ja silmusalaattia

Sekoita majoneesin joukkoon kypsää kuutioitua kannamunaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä bagelille ja viimeistele versoilla ja ripauksella sumakkia.

Parmankinkkua ja mansikoita

Voitele bageli tuorejuustolla. Nosta päälle parmankinkkuviipale ja halkaistu mansikka. Viimeistele versosekoituksella.

Makeaa

Mustikkaa ja sitruunaa

Voitele bageli sitruunarahkalla. Ripottele päälle pensasmustikoita. Viimeistele sitruunankuoriraasteella.

Banaania ja kinuskia

Voitele bageli kinuskituorejuustolla. Viipaloi päälle banaania. Viimeistele kinuskikastikkeella ja rouhituilla suolapähkinöillä.

Minttua ja mansikkaa

Levitä bagelille minttusuklaarahkaa. Viipaloi päälle mansikoita ja viimeistele tummalla suklaalla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo