Brunssibagelit

2 h 10 min
5
0

Brunssibagelit

Etsinnässä täydelliset brunssibagelit? Tässä ne ovat! Opi bagelien valmistus vaihe vaiheelta, ja täytä kuohkeat bagelit savulohella. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Jenni Hyvärinen, Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Bagelitaikina

  • 3 dlvettä (kädenlämpöistä)
  • 1/2 kplkuivahiivapussia (2 tl)
  • 2 rklsokeria
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa

Keittämiseen

  • 20 dlvettä
  • 2 rklsiirappia

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
  • 2 rklunikonsiemeniä

Täytteeksi

  • 50 gtuorejuustoa
  • 1/2 kplsitruunaa
  • 250 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 8 kplretiisejä
  • 1 dlkapriksia (varrellisia)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 25 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Mittaa mukiin 1 dl reilusti kädenlämpöistä vettä. Lisää kuivahiiva ja sokeri mutta älä sekoita. Anna seistä 5 minuuttia (Vaihekuva 1). Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Kaada hiivaseos ja loput vedestä jauhojen keskelle (Vaihekuva 2). Sekoita kimmoisaksi taikinaksi ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota kostean keittiöpyyhkeen alla tunti (Vaihekuva 3).

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan palaan. Pyörittele ne palloiksi ja tee keskelle reikä sormien avulla (Vaihekuva 4). Nosta bagelit leivinpaperin päälle pellille ja kohota kostutetun liinan alla 10 minuuttia.

Kiehauta tilavassa kattilassa siirapilla maustettu vesi. Keitä vedessä muutama bageli kerrallaan, pari minuuttia per puoli (Vaihekuva 5). Nosta bagelit reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille. Voitele ne munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä (Vaihekuva 6). Paista 220-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes bagelit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Täytä bagelit sitruunamehulla notkistetulla tuorejuustolla, kylmäsavulohella, retiiseillä ja kapriksilla (Vaihekuva 7).

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä