Kotivinkki

Browniet maapähkinäraidalla

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Saat ihanat browniet, kun valmistat tumman brownietaikinan ja teet siihen vaaleita raitoja helposti valmistuvalla maapähkinätaikinalla. Tämä leivonnainen tekee kauppansa myös myyjäisissä.
0
1
Julkaistu: 21.10.2014


Ainekset

1 uunipellillinen

  • 400 ghuoneenlämpöistä voita
  • 3 ½ dlsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 2 dlkaakaojauhetta
  • 1 dlvaaleaa siirappia
  • 8kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja

Maapähkinätaikina

  • 100 gvoita
  • 2 dltomusokeria
  • 350 gmaapähkinätahnaa

Pinnalle

  • 1 dlsuolapähkinöitä
Tulosta

1. Valmista ensin vaalea maapähkinätaikina. Sulata voi ja yhdistä kaikki taikinan aineet tasaiseksi seokseksi.

2. Vatkaa seuraavaksi brownietaikinan pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.

3. Lisää brownietaikinaan kaakaojauhe, siirappi sekä kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Levitä tumma taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

4. Sekoita maapähkinätaikina uudestaan notkeaksi, lämmitä tarvittaessa mikrossa. Nosta vaaleita maapähkinätaikinanokareita tumman taikinan päälle. Vedä lusikalla vaaleat taikinanokareet marmoriraidoiksi. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.

Vinkki: Yhdestä uunipellillisestä syntyy neljä somaa brownielahjaa herkkusuille. Anna brownielevyn jäähtyä kunnolla ja jaa se neljään osaan. Sujauta jokaisen neljänneksen alle leivinpaperilla päällystetty pala pahvia ja työnnä levy rapisevaan paistopussiin. Sido kauniilla nauhalla  ja myyjäisten myyntihitti ja tai kiva tuliainen on valmis!

1 kommentti