
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- noin 6broilerinrintafileetä
MARINADI:
- 4 rklrypsiöljyä
- 2 rklseesamiöljyä
- 2 rkllimetin mehua
AVOKADODIPPI:
- 1avokado
- 2-3 rklmakeaa chilikastiketta
- ½ rkllimetin mehua
- 1valkosipulinkynsi
LISÄKSI:
- liotettuja puuvarrastikkuja
- maun mukaan suolaa
- rouhittua mustapippuria
1. Sekoita kaikki marinadin ainekset laakeaan kulhoon.
2. Siisti broilerinrintafileet. Paina niitä kämmensyrjällä hiukan matalammaksi.
3. Viipaloi fileet pituussuunnassa noin 5 pitkäksi palaksi.
4. Upota broilerinfileepalat marinadiin. Kääntele paloja niin, että ne ovat kunnolla marinadin peitossa. Peitä kulho ja anna palojen maustua viileässä noin tunnin ajan.
5. Valmista avokadodippi sillä aikaa, kun liha marinoituu. Halkaise avokado ja poista sen keskellä oleva kivi. Kaavi avokadonliha korkeaan muovikulhoon ja lisää sekaan loput dippiainekset. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Peitä ja nosta viileään tarjoilua odottamaan.
6. Puolita liotetut puiset varrastikut tarvittaessa. Pujottele valutetut, maustuneet broilerinfileepalat tikkuihin. Paista lihavartaat kypsiksi öljytyllä parillapannulla tai grillissä parillalla.
7. Tarjoa vartaat lämpiminä tai huoneenlämpöisinä dippikastikkeen kanssa.