Maku

Broileripullia tomaattikastikkeessa ja spelttipappardellea

30 min
5
0

Broileripullia tomaattikastikkeessa ja spelttipappardellea

Klassikko ruoka modernilla ja rustiikkisella twistillä - mikäs sen piristävämpää arkiruokaa?
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

lihapullat

  • 400 gbroilerin jauhelihaa
  • 2 kplvalkosipulinkynsi
  • 1/2 kplsitruunaa (luomu, 2 rkl mehua ja kuori)
  • 1 dlspelttihiutaleita (tai kaurahiutaleita)
  • 1 tltuoretta chiliä (1-2 cm pala)
  • 1/2 tlsuolaa

tomaattikastike

  • 1 kplsipuli (1 tlk)
  • 400 gtomaattimurskaa (1 prk)
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlhunajaa

pasta

  • 330 gspelttipappardellea (1 pss)
  • 100 glehtikaalia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin lihapullat. Hienonna valkosipuli ja chili. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta puolikkaasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja muotoile golfpallon kokoisiksi pulliksi. Kuumenna pari ruokalusikallista oliiviöljyä isolla paistinpannulla ja paista pullat keskilämmöllä kypsiksi (15-20 minuuttia). Kääntele niin, että jokainen sivu saa vaaleanruskean pinnan. Tee kastike. Kuullota sipulit kattilassa oliiviöljyssä ja lisää sitten joukkoon loput ainekset. Lisää joukkoon myös kypsät lihapullat ja anna hautua kannen alla vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista, että suolaa ja makeutta hunajasta on riittävästi. Keitä spelttipappardelle suolalla maustetussa vedessä (5 minuuttia). Lisää keitinveteen pesty ja lehtiruodosta irti melko pieniksi paloiksi revitty lehtikaali pariksi viimeiseksi minuutiksi. Valuta pasta lävikössä ja tarjoile heti kastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä