Broileripullatikut pekonilla höystettynä – näppärää pikkusuolaista juhlapöytään
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minPuolessa tunnissa valmistuvia broileripullatikkuja valmistaa helposti kerralla suurenkin määrän. Pullat pyöritellään broilerin jauhelihasta ja tarjoillaan vitsikkäästi suolatikkuun tökättynä.
0
Kuvat
Julkaistu 2.11.2020

Broileripullatikut pekonilla höystettynä – näppärää pikkusuolaista juhlapöytään
Reseptin ainekset (noin 30 kpl)
- 4viipaletta pekonia
- 1salottisipuli
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 dlruokakermaa
- 1 dlkorppujauhoja
- 1kananmuna
- 1 tlsuolaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- mustapippuria myllystä (muutama kierros)
- 1 dlhienonnettua lehtipersiljaa
- 400 gbroilerin jauhelihaa
Broileripullatikut tehdään näin:
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista ne öljytilkassa pinnoitetulla pannulla kypsiksi.
- Mittaa kerma ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon pekoni-sipuliseos, muna, mausteet, yrtit ja jauheliha. Pyörittele palloiksi.
- Paista pannulla voi-öljyseoksessa tai 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Työnnä suolatikut kypsiin broileripulliin.

Paremmat broileripyörykät
Kotivinkki

Kreikkalaiset broileripullat
Maku

Broileripyörykät ja uunibataatit
Maku

Broileripyörykkätikkarit ja yrttidippi
Maku

Jerkmaustetut broilerivartaat – mausteiden ystävän grilliherkku
Maku

Broilerivartaat ja avokadodippi
Kotivinkki

Lohitikut – tuttujen cocktailtikkujen fiinimpi versio valmistuu yhtä helposti
Maku

Kinkkuun kääräistyt viikunat – tyylikkäät cocktailpalat yhdistävät tuoreen viikunan, sinihomejuuston ja ilmakuivatun kinkun
Maku