Pellillinen parasta! Broileripeltipiirakka kääritään rahkavoitaikinasta ja nautitaan alle aikayksikön
1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h Rahkavoitaikinan sisään kätkeytyy ruokaisa täyte broilerista, pinaatista ja persikasta. Täytteestä saat helposti lihattoman, kun vaihdat broilerin tilalle revityn tofun. Tästä reseptistä riittää koko poppoolle!
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.4.2022

Pellillinen parasta! Broileripeltipiirakka kääritään rahkavoitaikinasta ja nautitaan alle aikayksikön
Reseptin ainekset (8 annosta)
Rahkavoitaikina
- 250 gmaitorahkaa
- 250 gvoita
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 1 dlpitkäjyväistä riisiä
- 1sipuli
- 200 gpinaattia
- 400 gbroilerin fileesuikaleita
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rklcurrytahnaa
- ½ tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
- 1 tlk (415/235 g)persikoita mehussa
- 250 gpehmeää maitorahkaa
- 250 gcheddarjuustoraastetta
Lisäksi
- 1muna voiteluun
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Broileripeltipiirakka valmistetaan näin:
- Sekoita huoneenlämpöinen rahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos voi-rahkaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa ennen kaulintaa.
- Keitä täytteen riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä sivuun jäähtymään. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja kuivaa pinaatit.
- Kypsennä broilerisuikaleet pannulla öljyssä. Lisää sipulisilppu ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Sekoita joukkoon pinaatti, currytahna, suola ja mustapippuri. Siirrä pannu pois liedeltä.
- Valuta ja kuutioi persikat. Lisää persikat ja riisi broileriseokseen. Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon maitorahka ja juustoraaste.
- Ota rahkataikina jääkaapista ja kauli se jauhojen avulla leivinpaperille uunipellin kokoiseksi. Suorista reunat veitsellä. Levitä täyte puolikkaan pohjan päälle ja käännä toinen puoli taikinasta piirakan päälle. Kostuta reunat ja käännä ne tiiviisti kierteeksi.
- Tee ylijääneestä taikinasta nauhoja piirakan päälle. Pistele broileripeltipiirakkaan reikiä haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Valmistus vaihe vaiheelta

Broileripiirakka – feta, paprika ja savupaprikajauhe ihastuttavat täytteessä!
Maku

Briepiirakka – juustoinen pinaattitäyte maistuu taivaalliselta viikunahillon kanssa
Maku

Burgeripelti on koko perheen hauska herkku! Nopeasti paistuva piirakka taltuttaa kovemmankin luokan hampparihimon
Maku

Caesarpiirakka – kevään kaunein tarjoiltava saa pintaansa salaattikukkasen, rapeita parmesaanikrutonkeja ja juhlavia jokiravunpyrstöjä
Maku

Chili sin carne -piiras – mausteinen kasvispiirakka viikonlopun herkkuhetkiin
Kotivinkki

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
Maku

Feta-pinaattipiirakka – huippuherkullinen kasvispiirakka valmistuu näppärästi pellillä
Maku

Hittipasta piirakkana! Uunifeta-tomaattipiirakka ihastuttaa mehevyydellään ja ruokaisuudellaan
Maku