Kotivinkki

Broileripatee

0
0

Broileripatee

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gbroilerin fileitä
  • 2valkosipulin kynttä
  • 1 rklkuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 200 gbroilerin pakastemaksaa
  • 150 gpossun jauhelihaa
  • 1luomukananmuna
  • 1 dlkermaa
  • 1 tlcurrya

TÄYTE:

  • 10kuivattua pehmeää aprikoosia
  • tilkkavettä

Koristeeksi:

  • muutama aprikoosi
  • timjamia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa broilerin fileet pieniksi paloiksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Murskaa pistaasipähkinät pieniksi paloiksi. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi.

2. Laita kattilaan tilkka vettä ja paloittele aprikoosit veteen ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella.

3. Voitele vuoka ja laita se puolilleen seosta. Painele massa keskikohtaan puoliympyrän muotoinen kolo ja täytä se aprikoosilla. Laita loput aprikoosit täytteen päälle. Laita loppu massa vuokaan.

4. Kypsennä pateeta vesihauteessa uunin keskiritilätasolla 150 asteessa noin 2 tuntia tai kunnes patee on kiinteää ja kypsää.

5. Jäähdytä patee vuoassaan ja kumoa se. Silppua pateen päälle aprikooseja ja koristele timjamin oksilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä