Maku

Broilerinmaksastroganov

20 min
5
2

Broilerinmaksastroganov

MU
2
5
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gbroilerinmaksaa
  • 2 rklvoita
  • 2 kplsipulia
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 kplkanaliemikuutiota
  • 2 dlvettä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tlrakuunaa
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • 1 kplmaustekurkkuja (kuutioituna)
  • 115 gherkkusieniä (liemineen)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Kuivaa talouspaperilla sulaneet broilerin maksapalat. Puhdista, paloittele ja ruskista palat kevyesti voissa tai margariinissa. Nosta maksapalat kulhoon odottamaan.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit ja tomaattipyree, lisää joukkoon liemikuutio ja vesi. Mausta liemi mustapippurilla ja rakuunalla. Anna kastikkeen kiehahtaa ja sekoita joukkoon ranskankerma.

Suurusta kastike ja lisää maksapalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää kastikkeeseen maustekurkkukuutiot ja purkkiherkkusienet liemineen juuri ennen tarjoilua.

Stroganovin lisäkkeeksi sopii mainiosti kevätsipulilla ryyditetty riisi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä