Kotivinkki

Broilerinmaksalevite

10 h 30 min
0
0

Broilerinmaksalevite

Broilerinmaksalevite on taivaallisen herkullinen leivänpäällys.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-12 annosta)

  • 300 gbroilerinmaksaa
  • 100 gherkkusieniä
  • 1sipuli
  • 1-2 rklvoita
  • ½ dlportviiniä
  • 150 gvoita
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria

Kiille

  • 2liivatelehteä
  • 2 dlportviiniä

Koristeluun

  • esim. laakerinlehtiä, rosepippuria
  • timjamia

Tee näin

10 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 h

1. Anna broilerinmaksan sulaa huoneenlämmössä tai hitaasti jääkaapissa. Valuta maksat ja leikkaa halutessasi saksilla näkyvimmät vaaleat kalvot pois. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää maksat ja ruskista ne kauttaaltaan. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Kaada ruskistuneet maksat leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Huuhdo pannu portviinillä ja kaada viini kulhoon.

3. Lisää vielä nokare voita pannulle ja ruskista siinä sienet ja sipuli. Lisää myös ne monitoimikoneen kulhoon. Mittaa mukaan voi, suola ja mustapippuria. Jauha kaikki hyvin tasaiseksi massaksi.

4. Kaada massa pieneen vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.

5. Valmista kiille, kun levitteen pinta on täysin jäähtynyt jääkaappilämpötilaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna yksi ruokalusikallinen portviiniä kattilassa, purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan viiniin. Lisää loppu huoneenlämpöinen portviini sekoittaen.

6. Kaada kiille maksalevitteen päälle ja anna hyytyä vielä noin neljä tuntia jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä