Kotivinkki

Broilerin rintafileet ja mausteinen omenasalaatti

40 min
0
0

Broilerin rintafileet ja mausteinen omenasalaatti

Raikas omena, hitusen tulinen chili ja makeat viikunat maustavat broilerin rintafileet herkullisiksi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 annosta)

  • 6broilerin rintafileetä
  • 1 ½ tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • (tuoretta korianteria viimeistelyyn)

Salaatti

  • 2vihreää omenaa (Granny Smith)
  • 200 gkuivattua viikunaa
  • 2limetin mehu (n. 1 dl)
  • 2 rklraastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 ½–2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 2 rklhunajaa
  • ripaus suolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Mausta broilerin rintafileet suolalla ja mustapippurilla kauttaaltaan.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista fileet molemmin puolin parissa erässä. Nosta uunivuokaan ja kypsennä loppuun 125-asteisen
uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes fileiden sisälämpötila on 66–68 astetta.
3. Fileiden ollessa uunissa pese omenat ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös viikunat pieniksi paloiksi. Purista limettien mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.
(4. Jos tarjoat ruoan vasta seuraavana päivänä, lusikoi kastike tiiviiseen muovipussiin, jotta omenat pysyvät hyvin liemen peitossa, eivätkä
tummu.)
5. Leikkaa jäähtyneet broilerinfileet noin ½ sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele tarjoiluvadille ja lusikoi omenasalaatti kastikkeineen päälle. Viimeistele vati halutessasi tuoreella korianterilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä