Maku

Broilerimureke ja uunijuurekset

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Kevyt broilerimureke paistetaan yhdessä uunijuureksien kanssa: ateria syntyy kätevästi samassa astiassa! Mieto broilerin jauheliha saa makua balsamiviinietikasta ja yrteistä. Kokeile helppoa broilerimureketta arjen illallispöydässä!
LA
MA
4.1
4
Julkaistu: 15.4.2008


Ainekset (4 annosta)

Mureke

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 gbroilerin jauhelihaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1/4 tlmustapippuria

Juurekset

  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpunajuurta
  • 150 glanttua
  • 4 kplperunaa
  • 1 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 dltuoretta timjamia
Tulosta

Helppo broilermureke valmistuu näin:

Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa. Kuori ja silppua sipulit. Yhdistä kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nosta jääkaappiin odottamaan paistoa.

Kuori porkkanat, punajuuri ja lanttu. Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat ja punajuuret lohkoiksi, viipaloi porkkana ja kuutioi lanttu.

Sekoita juurekset kulhossa ja kaada joukkoon öljy, suola, kuivattu rosmariini ja hienonnettu tuore timjami.

Kaada kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille tai suureen uunivuokaan. Muotoile kostutetuin käsin broilerimureketaikinasta soikea mureke ja asettele mureke pellille kasvisten viereen tai vuokaan kasvisten päälle.

Paista broilerimureketta ja uunijuureksia 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

4 kommenttia