Maku

Broilerimureke ja uunijuurekset

1 h
4
2

Broilerimureke ja uunijuurekset

LA
MA
2
4
Kevyt broilerimureke paistetaan yhdessä uunijuureksien kanssa: ateria syntyy kätevästi samassa astiassa! Mieto broilerin jauheliha saa makua balsamiviinietikasta ja yrteistä. Kokeile helppoa broilerimureketta arjen illallispöydässä!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Mureke

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 gbroilerin jauhelihaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1/4 tlmustapippuria

Juurekset

  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpunajuurta
  • 150 glanttua
  • 4 kplperunaa
  • 1 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Helppo broilermureke valmistuu näin:

Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa. Kuori ja silppua sipulit. Yhdistä kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nosta jääkaappiin odottamaan paistoa.

Kuori porkkanat, punajuuri ja lanttu. Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat ja punajuuret lohkoiksi, viipaloi porkkana ja kuutioi lanttu.

Sekoita juurekset kulhossa ja kaada joukkoon öljy, suola, kuivattu rosmariini ja hienonnettu tuore timjami.

Kaada kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille tai suureen uunivuokaan. Muotoile kostutetuin käsin broilerimureketaikinasta soikea mureke ja asettele mureke pellille kasvisten viereen tai vuokaan kasvisten päälle.

Paista broilerimureketta ja uunijuureksia 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä