Broileria metsästäjän tapaan

1 h 10 min
0
0

Broileria metsästäjän tapaan

GL
LA
MU
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 140 gtomaattipyreetä
  • 4 dlvettä
  • 2 kplkanaliemikuutiota
  • 1 rklrosmariinia
  • 1 rkloreganoa
  • 1 rkltimjamia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 900 gbroilerin koipi-reisiä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana ja selleri.

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää sipulisilppu sekä kasviskuutiot kattilaan ja paista niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot.

Mittaa mausteet mortteliin ja hienonna ne. Kaada mausteet kattilaan ja lisää laakerinlehdet. Anna liemen kiehua hiljalleen.

Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne neljään osaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet. Siirrä sienet lautaselle odottamaan.

Lisää pannulle öljyä ja kuumenna. Mausta broilerin koipireisipalat suolalla ja pippurilla. Ruskista lihat pannulla molemmin puolin ja nosta sitten kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 50 minuuttia.

Lisää loppuvaiheessa sienet.

Tarjoa broilerit metsästäjän tapaan keitetyn tumman riisin kanssa.

•Valmista lisäkkeeksi raikas appelsiini-sipulisalaatti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä