Broileria kasvispetillä

1 h 30 min
3.5
1

Broileria kasvispetillä

GL
MU
1
3.5
Kypsennä broilerin koipireidet värikkään kasvispedin päällä fetan ja oliivien kera ja ihana päivällinen on valmis!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplpaprikaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tltimjamia
  • 600 gbroilerin koipia
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1/2 dloliiveja (viipaloituna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista broileria kasvispetillä näin:

Pese ja kuori porkkanat. Kuori sipulit. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet. Pese kesäkurpitsa. Leikkaa porkkanat reiluiksi lanteiksi. Viipaloi sipulit. Paloittele paprikat. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi.

Sekoita öljyyn mehu ja mausteet. Kääntele öljykastike kasvisten joukkoon.

Kaada kasvikset uunivuokaan ja pane vuoka 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Ota vuoka pois uunista ja pyöräytä kasvikset ympäri.

Pane broilerinkoivet vuokaan kasvispetille ja jatka kypsentämistä noin 40 minuuttia.

Lisää lopuksi vuokaan kuutioitu feta ja oliiviviipaleet. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

Tarkista broilerien kypsyys.

Tarjoa kasvispetiltä broileria leivän ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä