Varsiparsakaalipiirakka – rustiikkisen tyylikäs tarjottava ylevöitetään tryffelillä ja parmesaanilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Rennolla otteella leivottu varsiparsakaalipiirakka saa umamisen makunsa tryffelituorejuustosta ja parmesaanista. Varsiparsakaalin eli broccolinin tähdittämä täyteläinen kasvispiiras viimeistellään raikkaalla versosekoituksella.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.4.2022

Varsiparsakaalipiirakka – rustiikkisen tyylikäs tarjottava ylevöitetään tryffelillä ja parmesaanilla
Reseptin ainekset (6 annosta)
Piirakkapohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 100 gvoita
- 4 rklvettä
Voitelu ja koristelu
- 1muna
- ½ dlsalaatinsiemensekoitusta
Täyte
- 150 gtryffelituorejuustoa (Philadelphia)
- 1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
- 2 rkltuoretta timjamia
- ½ tlmustapippuria
- 250 gviolettia ja/tai vihreää varsiparsakaalia ((eli broccolinia))
- 2 rkloliiviöljyä
Viimeistelyyn
- ½ rsversosekoitusta
Varsiparsakaalipiirakka – ohje:
- Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa tunnin.
- Tee täyte. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste. Mausta hienonnetulla timjamilla ja mustapippurilla. Huuhtele varsiparsakaalit. Leikkaa varsista kuivuneet päät pois ja halkaise paksuimmat varret.
- Kuullota varsiparsakaaleja oliiviöljyssä käännellen 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan. Siirrä pannu sivuun.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 cm × 25 cm). Levitä tuorejuustotäyte taikinapohjalle, mutta jätä taikinan reunoilta noin 5 cm:n levyinen kaistale täyttämättä.
- Taittele piirakan reunat rennosti osittain täytteen päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele pinnalle siemensekoitusta.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa ensin 20 minuuttia. Nosta pelti uunista ja lisää pinnalle varsiparsakaalit. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Viimeistele piirakka versosekoituksella.

Caesarpiirakka – kevään kaunein tarjoiltava saa pintaansa salaattikukkasen, rapeita parmesaanikrutonkeja ja juhlavia jokiravunpyrstöjä
Maku

Hittipasta piirakkana! Uunifeta-tomaattipiirakka ihastuttaa mehevyydellään ja ruokaisuudellaan
Maku

Piirakka kiepahti rullalle! Kinkkupiirakkatikkarit ovat lastenjuhlien jättihitti
Maku

Voi pottu, mikä herkku! Perunasalaattipiirakka on kekkereiden mehukkain ilmestys, joka yhdistää kaksi suolaista suosikkia
Maku

Suolainen päärynäpiirakka – pekaanipähkinät, sinihomejuusto ja tuore rosmariini aateloivat helpon peltiherkun
Meillä kotona

Räsymattopiirakka – sadonkorjuuajan kaunein ja rapsakoin piirakka valmistuu väriporkkanasiivuista ja filotaikinasta
Maku

Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
Kotivinkki

Tomaatti-fetapiirakka – makuparien klassikko, joka suorastaan sulaa suuhun
Maku