0(0)
Varsiparsakaalipiirakka – rustiikkisen tyylikäs tarjottava ylevöitetään tryffelillä ja parmesaanilla
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Rennolla otteella leivottu varsiparsakaalipiirakka saa umamisen makunsa tryffelituorejuustosta ja parmesaanista. Varsiparsakaalin eli broccolinin tähdittämä täyteläinen kasvispiiras viimeistellään raikkaalla versosekoituksella.
26.4.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Piirakkapohja
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
½ tlsuolaa
100 gvoita
4 rklvettä
Voitelu ja koristelu
1muna
½ dlsalaatinsiemensekoitusta
Täyte
150 gtryffelituorejuustoa (Philadelphia)
1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
2 rkltuoretta timjamia
½ tlmustapippuria
250 gviolettia ja/tai vihreää varsiparsakaalia ((eli broccolinia))
2 rkloliiviöljyä
Viimeistelyyn
½ rsversosekoitusta

Varsiparsakaalipiirakka – ohje:

  1. Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa tunnin.
  2. Tee täyte. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste. Mausta hienonnetulla timjamilla ja mustapippurilla. Huuhtele varsiparsakaalit. Leikkaa varsista kuivuneet päät pois ja halkaise paksuimmat varret.
  3. Kuullota varsiparsakaaleja oliiviöljyssä käännellen 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan. Siirrä pannu sivuun.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 cm × 25 cm). Levitä tuorejuustotäyte taikinapohjalle, mutta jätä taikinan reunoilta noin 5 cm:n levyinen kaistale täyttämättä.
  5. Taittele piirakan reunat rennosti osittain täytteen päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele pinnalle siemensekoitusta.
  6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa ensin 20 minuuttia. Nosta pelti uunista ja lisää pinnalle varsiparsakaalit. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Viimeistele piirakka versosekoituksella.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo