Maku

Varsiparsakaalipiirakka – rustiikkisen tyylikäs tarjottava ylevöitetään tryffelillä ja parmesaanilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Rennolla otteella leivottu varsiparsakaalipiirakka saa umamisen makunsa tryffelituorejuustosta ja parmesaanista. Varsiparsakaalin eli broccolinin tähdittämä täyteläinen kasvispiiras viimeistellään raikkaalla versosekoituksella.
KA
0
0
Julkaistu: 26.4.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

Piirakkapohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 4 rklvettä

Voitelu ja koristelu

  • 1muna
  • ½ dlsalaatinsiemensekoitusta

Täyte

  • 150 gtryffelituorejuustoa (Philadelphia)
  • 1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • ½ tlmustapippuria
  • 250 gviolettia ja/tai vihreää varsiparsakaalia ((eli broccolinia))
  • 2 rkloliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • ½ rsversosekoitusta
Tulosta

Varsiparsakaalipiirakka – ohje:

  1. Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa tunnin.
  2. Tee täyte. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste. Mausta hienonnetulla timjamilla ja mustapippurilla. Huuhtele varsiparsakaalit. Leikkaa varsista kuivuneet päät pois ja halkaise paksuimmat varret.
  3. Kuullota varsiparsakaaleja oliiviöljyssä käännellen 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan. Siirrä pannu sivuun.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 cm × 25 cm). Levitä tuorejuustotäyte taikinapohjalle, mutta jätä taikinan reunoilta noin 5 cm:n levyinen kaistale täyttämättä.
  5. Taittele piirakan reunat rennosti osittain täytteen päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele pinnalle siemensekoitusta.
  6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa ensin 20 minuuttia. Nosta pelti uunista ja lisää pinnalle varsiparsakaalit. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Viimeistele piirakka versosekoituksella.
Kommentoi »