Maku

Britan mantelikäärö

1 h 10 min
3.5
0

Britan mantelikäärö

GL
0
3.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Pekka Vainonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkevytmaitoa

Marenki

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 50 gmanteleita (lastuina)

Täyte

  • 2 1/2 dlmanteleita (kuorittuina)
  • 1/2 dlsokeria
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 dlmaitorahkaa

Koristeluun

  • 2 rkltomusokeria
  • 2 dlmarjoja (punaviini)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN25 min

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen jauhoseos ja maito.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri useammassa erässä ja jatka vielä vatkaamista. Marenki on valmista, kun seos pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Levitä marenkiseos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä pohjaa vielä noin 15 minuuttia.

Ripottele leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa siihen jäähtynyt pohja.

Mittaa mantelit ja sokeri tehosekoittimeen ja ajele nopeasti murumaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään manteliseos, ranskankerma ja maitorahka, levitä seos levylle. Kääri rullalle ja säilytä peitettynä kylmässä.

Ripottele päälle tomusokeria ja koristele punaviinimarjatertuilla.

•Jos et halua tehdä gluteenitonta versiota, voit korvata perunajauhot vehnäjauhoilla.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä