Marenkilakin alta paljastuvat kesän maut! Kaksi ainesta tekevät britamuffineista erityisen meheviä
1 h 5 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
25 minBritamuffinit täytetään kesän kunniaksi tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Muffinit ovat superkosteita ja meheviä ricottajuuston ja mantelijauheen ansiosta. Nämä herkut käyvät myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle!
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.5.2021

Marenkilakin alta paljastuvat kesän maut! Kaksi ainesta tekevät britamuffineista erityisen meheviä
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 4munaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl mantelijauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
- ¼ tl hienoa merisuolaa
- 75 gvoita sulatettuna
- 2 dlricottajuustoa (esim. Pirkka)
Marenki
- 2valkuaista
- 1 dl sokeria
Täyte
- 2 dlkuohukermaa
- 1 prkvaniljarahkaa (esim. Valio)
- 10mansikkaa
Lisäksi
- ½ dlmantelilastuja
Britamuffinit valmistuvat näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Erottele kahdesta munasta keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Riko toiset kaksi munaa samaan kulhoon keltuaisten kanssa ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita mantelijauheeseen leivinjauhe ja suola. Sulata voi. Notkista ricottajuusto lusikalla. Kääntele mantelijauheseos, voi ja juusto muna-sokerivaahtoon.
- Pese ja kuivaa vatkaimet huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti tai kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää.
- Pane paperiset muffinimuotit muffinipellin koloihin. Jaa taikina muotteihin ja lusikoi marenki taikinan päälle. Ripottele mantelilastuja marengin pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahka vaahdon joukkoon. Poista mansikoista kanta ja leikkaa ne viipaleiksi. Nosta muffinit papereineen pelliltä pois ja leikkaa terävällä veitsellä marenkilakki varovasti irti. Pursota tai lusikoi kerma-rahkaa muffinille ja laita pari mansikkaviipaletta täytteen päälle. Nosta marenkilakki takaisin hatuksi.
Vinkki!
Jos kaapistasi ei löydy muffinipeltiä, pane pari paperista muffinivuokaa päällekkäin, jotta saat muffienien muodon tuettua.

Meillä kotona -kaupat uudistui – löydät tuotteet nyt täältä!

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
Maku

Marenkibrownie – mehevä pohja, kerros kuohkeaa marenkia ja koristeena suklaaraitoja
Meillä kotona

Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
Kotivinkki

Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla
Maku

Banoffee-marenkirulla – kääri banaani, toffee ja marenki pehmeäksi tortuksi
Maku

Kookos-lakkabrita – täydellisestä makuparista löytyy eksoottista makeautta ja kotometsien tuttua kirpeyttä
Maku

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia
Kotivinkki