Maku

Briossit

3 h
4
3

Briossit

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

  • 1 1/4 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 250 gvoita

Väliin

  • 2 dlrusinoita

Voiteluun

  • 1 kplkeltuaista

Koristeluun

  • 1 dltomusokeria
  • 2 tlvettä

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.

Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaa voimakkaasti koneella tai käsin.

Lisää munat, loput jauhot ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutiona. Alusta taikina tasaiseksi. Jauhomäärä tuntuu aluksi suurelta, mutta taikinaa kärsivällisesti vaivaten muodostuu tasainen hyvä taikina.

Kohota briossitaikinaa ensin 45 minuuttia, vaivaa hetki ja kohota uudelleen 45 minuuttia.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Ripottele rusinat taikinalevylle ja kääri kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rulla 14 osaan ja nosta palat muffinipellin koloihin. Kohota briosseja 45 minuuttia.

Voitele briossien pinta keltuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita tomusokerista ja vedestä sokerikuorrute ja valuta raitoja jäähtyneille briosseille.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä