Maku

Briepiirakka – juustoinen pinaattitäyte maistuu taivaalliselta viikunahillon kanssa

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Briepiirakka saa päälleen rapean lehtitaikinakuoren. Lämmin briejuusto valuu piirakan sisältä ja viikunahillo kruunaa maun. Voiko herkumpaa olla?
KA
5
0


Ainekset (4 annosta)

Briepiirakka

  • ½ pkt (à 800 g)isoja lehtitaikinalevyjä (Sunnuntai, pakaste)
  • 400 gbriejuustoa (esim. President)
  • 70 gpinaattia
  • 2 oksaatimjamia
  • 1 dlviikunahilloa

Voitelu

  • 1muna
Tulosta

Briepiirakka valmistetaan näin:

  1. Ota taikinalevy sulamaan puoli tuntia ennen leipomista. Nosta toinen levy paketissaan takaisin pakastimeen.
  2. Kauli taikina hiukan isommaksi (30 cm x 40 cm) ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
  3. Leikkaa jääkaappikylmistä juustoista ohuelti valkonukkainen kuori pois. Viipaloi juustot ja levitä ne puolelle taikinasta.
  4. Huuhtele ja valuta pinaatit. Leikkaa pinaatteja hiukan pienemmiksi. Levitä pinaatit ja timjaminlehdet juustoviipaleiden päälle. Nostele pinaatinlehtien lomaan viikunahilloa nokareina. Nosta taikinan kansi täytteen päälle ja painele reunat huolellisesti haarukalla kiinni. Voitele munalla ja tee kanteen haarukalla muutama reikä.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa briepiirakka lämpimänä.

Vinkki!

Juusto on sitä valuvampaa, mitä kypsempää juustoa käytät. Jos piirakka ehtii jäähtyä ennen tarjoamista, nosta se hetkeksi 100-asteiseen uuniin tai lämmitä annospaloja hetki mikrossa.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »