Briepiirakka – juustoinen pinaattitäyte maistuu taivaalliselta viikunahillon kanssa
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minBriepiirakka saa päälleen rapean lehtitaikinakuoren. Lämmin briejuusto valuu piirakan sisältä ja viikunahillo kruunaa maun. Voiko herkumpaa olla?
KA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.2.2020

Briepiirakka – juustoinen pinaattitäyte maistuu taivaalliselta viikunahillon kanssa
Ainekset (4 annosta)
Briepiirakka
- ½ pkt (à 800 g)isoja lehtitaikinalevyjä (Sunnuntai, pakaste)
- 400 gbriejuustoa (esim. President)
- 70 gpinaattia
- 2 oksaatimjamia
- 1 dlviikunahilloa
Voitelu
- 1muna
Briepiirakka valmistetaan näin:
- Ota taikinalevy sulamaan puoli tuntia ennen leipomista. Nosta toinen levy paketissaan takaisin pakastimeen.
- Kauli taikina hiukan isommaksi (30 cm x 40 cm) ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
- Leikkaa jääkaappikylmistä juustoista ohuelti valkonukkainen kuori pois. Viipaloi juustot ja levitä ne puolelle taikinasta.
- Huuhtele ja valuta pinaatit. Leikkaa pinaatteja hiukan pienemmiksi. Levitä pinaatit ja timjaminlehdet juustoviipaleiden päälle. Nostele pinaatinlehtien lomaan viikunahilloa nokareina. Nosta taikinan kansi täytteen päälle ja painele reunat huolellisesti haarukalla kiinni. Voitele munalla ja tee kanteen haarukalla muutama reikä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa briepiirakka lämpimänä.
Vinkki!
Juusto on sitä valuvampaa, mitä kypsempää juustoa käytät. Jos piirakka ehtii jäähtyä ennen tarjoamista, nosta se hetkeksi 100-asteiseen uuniin tai lämmitä annospaloja hetki mikrossa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.25