Bratwurstia ja haudutettua hapankaalia

1 h 5 min
3
0

Bratwurstia ja haudutettua hapankaalia

Talvipäivänä haudutettu hapankaali maistuu erinomaiselta bratwurstin kera.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 170 gpekonia
  • 800 ghapankaalia
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlkanalientä
  • 120 gsmetanaa
  • 1 rklkokojyväsinappia
  • 1 rklhunajaa
  • 8 kplbratwursteja (1-2 kpl per syöjä)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Valuta hapankaalia hetki lävikössä.

Kuutio pekoni ja laita kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekoni rapeiksi kuutioiksi. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää hapankaali, porkkanat ja valkosipuli ja kuulloma muutaman minuutin ajan.

Lisää valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kanaliemi, smetana, sinappi ja hunaja. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

Paista bratwurstit pannulla tai grillaa, tarjoile haudutetun hapankaalin kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä