Maku

Bliniannokset

6 h 30 min
4
0


 

Tulosta
Teksti Risto Lehmusoksa
Kuvat Pekka Haraste

Ainekset (15 annosta)

  • 2 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 20 ghiivaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltattarijauhoja
  • 1 rklvoita (sulatettuna)

Lisäksi

  • 300 gmätiä
  • 3 dlsmetanaa
  • 3 dlsipulia (silputtuna)

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita taikinaan jauhot, keltuaiset ja voisula. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään kuudeksi tunniksi.

Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehauta loppu maito ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahto taikinaan juuri ennen paistamista.

Paista blinit runsaassa voissa. Jos ensimmäinen blini on liian paksu, lisää tilkka keitettyä maitoa tai olutta. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan pitäisi olla herkullisen ruskea. Tarjoa blini heti.

Tällä kertaa vieraat nautiskelivat blinejä smetanan, kirjolohen mädin ja punasipulisilpun kanssa.

Jos paistat blinit ohukaispannussa, saat taikinasta noin 40 pikkubliniä.

MITÄ PIDIT?
4