Maku

Biltong-homejuustosalaatti

20 min
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Jeremy Browne/Bellingham

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
  • 40 gkurkkua
  • 10 kplkirsikkatomaattia
  • 70 gkuivalihaa (biltong, Beef Jerky)
  • 30 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (pehmeä)
  • 1 rklrusinoita
  • 2 rklkurpitsansiemeniä (paahdettuna)

Kastike

  • 2 rklruoanvalmistusjogurttia
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 10 gkuivalihaa (hienoksi leikattuna)
  • 1 rklmajoneesia
  • 1 rkloliiviöljyä (neitsyt)
  • 1 tlmakeaa chilikastiketta
  • 1/4 kplsipulia (renkaina)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Tee ensin kastike, eli sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Pane pestyt ja valutetut salaatinlehdet keoksi lautasen keskelle. Asettele salaatin reunoille niin kurkkuviipaleet, halkaistut tomaatit, kuivaliha ja juustopalat, rusinat ja kurpitsansiemenet. Lusikoi kastike biltong-homejuustosalaattiannoksen päälle. Koristele muutamalla sipulirenkaalla ja halutessasi yrteillä.

Tarjoile biltong-homejuustosalaattia tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0