Maku

Berliininmunkit (Berliner Pfannkuchen)

2 h
3.5
0

Berliininmunkit (Berliner Pfannkuchen)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Lisäksi

  • 3 dlvadelmamarmeladia

Kuorrutus

  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 rklvettä
  • 1/4 tlelintarvikeväriä (punainen)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhoja taikinaan vähitellen, samalla vaivaten. Lisää välillä pehmeä voi ja alusta taikina loppujen jauhojen avulla tasaiseksi ja pehmeäksi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat jauhotetulla leivinpöydällä puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Paina toiseen levyistä juomalasilla kevyet merkit, älä käytä terävää muottia. Lisää pyörylöiden keskelle nokareet marmeladia ja nosta toinen taikinalevy päälle.

Paina lasi nyt taikinalevyistä läpi jokaisen kohouman kohdalta. Painele mahdolliset aukeavat reunat hyvin kiinni. Kohota munkkeja puolisen tuntia.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi tukevassa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu munkki nousee heti pintaan ja alkaa voimakkaasti kuplia. Paista 2–3 munkkia kerrallaan kypsiksi ja ruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

Sekoita tomusokerista, vesitilkasta ja halutessasi karamelliväristä tanakka kuorrute ja koristele munkit.

•Pakasta munkit kuorruttamatta ja koristele vasta sulaneina ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä