Voi mitä söpöläisiä! Pastelliset pääsiäisbebet sulostuttavat ulkomuodollaan ja sitruunakreemin raikkaalla maulla
kasvis
57 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 min
Pääsiäisbebet tuovat kevään kahvipöytään. Leivokset saavat täytteekseen herkullista sitruunakreemiä, ja suloinen kuorrutus saa ilmeensä geeli- tai pastaväreistä. Koristele vielä pienillä pääsiäismunilla, raekarkeilla tai sokerimassalla!

Reseptin ainekset Noin 20 kpl
Pohjat
100 gvoita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dlvehnäjauhoja
Sitruunakreemi
50 gpehmeää voita
200 gsitruunatuorejuustoa
1 dltomusokeria
1 tl (luomu) sitruunan kuorta raastettuna
2 tlsitruunan mehua
Kuorrutus
3 dltomusokeria
2½ rkl vettä
pieni tippa geeli- tai pastaväriä (keltainen, punainen, sininen)
Koristelu
erivärisiä sokerimassoja
pieniä pääsiäismunia tai raekarkkeja
Pääsisäisbebet valmistuvat näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuainen joukkoon ja lisää jauhot parissa erässä.
- Voitele bebevuoat tai muffinivuoan kolot voilla. Muotoile taikina tasakokoisiksi palloiksi ja painele vuokien pohjalle ja reunoille.
- Levitä vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjat.
- Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto, tomu sokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi.
- Täytä leivospohjat sitruunakreemillä. Tasoita pinta. Nosta bebet kovettumaan jää kaappiin.
- Sekoita kuorrutus. Jaa se halutessasi kolmeen osaan ja värjää erivärisiksi.
- Levitä kuorrutusta tasaisesti leivosten pintaan. Koristele pääsiäisbebet kaulitusta sokerimassasta otetuilla kuvioilla tai pääsiäiskarkeilla.