Kotivinkki

Voi mitä söpöläisiä! Pastelliset pääsiäisbebet sulostuttavat ulkomuodollaan ja sitruunakreemin raikkaalla maulla

57 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 min
Pääsiäisbebet tuovat kevään kahvipöytään. Leivokset saavat täytteekseen herkullista sitruunakreemiä, ja suloinen kuorrutus saa ilmeensä geeli- tai pastaväreistä. Koristele vielä pienillä pääsiäismunilla, raekarkeilla tai sokerimassalla!
KA
3.7
0
Julkaistu: 18.3.2021


Ainekset (Noin 20 kpl)

Pohjat

  • 100 gvoita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 dlvehnäjauhoja

Sitruunakreemi

  • 50 gpehmeää voita
  • 200 gsitruunatuorejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tl (luomu) sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 tlsitruunan mehua

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2½ rkl vettä
  • pieni tippa geeli- tai pastaväriä (keltainen, punainen, sininen)

Koristelu

  • erivärisiä sokerimassoja
  • pieniä pääsiäismunia tai raekarkkeja
Tulosta

Pääsisäisbebet valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuainen joukkoon ja lisää jauhot parissa erässä.
  2. Voitele bebevuoat tai muffinivuoan kolot voilla. Muotoile taikina tasakokoisiksi palloiksi ja painele vuokien pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjat.
  4. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto, tomu sokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi.
  5. Täytä leivospohjat sitruunakreemillä. Tasoita pinta. Nosta bebet kovettumaan jää kaappiin.
  6. Sekoita kuorrutus. Jaa se halutessasi kolmeen osaan ja värjää erivärisiksi.
  7. Levitä kuorrutusta tasaisesti leivosten pintaan. Koristele pääsiäisbebet kaulitusta sokerimassasta otetuilla kuvioilla tai pääsiäiskarkeilla.
MITÄ PIDIT?
3.65
Kommentoi »