3,7(22)
Voi mitä söpöläisiä! Pastelliset pääsiäisbebet sulostuttavat ulkomuodollaan ja sitruunakreemin raikkaalla maulla
Kasvis
57 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 12 min
Pääsiäisbebet tuovat kevään kahvipöytään. Leivokset saavat täytteekseen herkullista sitruunakreemiä, ja suloinen kuorrutus saa ilmeensä geeli- tai pastaväreistä. Koristele vielä pienillä pääsiäismunilla, raekarkeilla tai sokerimassalla!
18.3.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
Noin 20 kpl
Pohjat
100 gvoita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dlvehnäjauhoja
Sitruunakreemi
50 gpehmeää voita
200 gsitruunatuorejuustoa
1 dltomusokeria
1 tl (luomu) sitruunan kuorta raastettuna
2 tlsitruunan mehua
Kuorrutus
3 dltomusokeria
2½ rkl vettä
pieni tippa geeli- tai pastaväriä (keltainen, punainen, sininen)
Koristelu
erivärisiä sokerimassoja
pieniä pääsiäismunia tai raekarkkeja

Pääsisäisbebet valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuainen joukkoon ja lisää jauhot parissa erässä.
  2. Voitele bebevuoat tai muffinivuoan kolot voilla. Muotoile taikina tasakokoisiksi palloiksi ja painele vuokien pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota pohjat.
  4. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto, tomu sokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi.
  5. Täytä leivospohjat sitruunakreemillä. Tasoita pinta. Nosta bebet kovettumaan jää kaappiin.
  6. Sekoita kuorrutus. Jaa se halutessasi kolmeen osaan ja värjää erivärisiksi.
  7. Levitä kuorrutusta tasaisesti leivosten pintaan. Koristele pääsiäisbebet kaulitusta sokerimassasta otetuilla kuvioilla tai pääsiäiskarkeilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.