Maku

Battenberg-kakku

3.3
0

Battenberg-kakku

Shakkikuvioinen englantilaiskaunotar maistuu ihanasti mantelilta, ja vaikean näköinen ja pikkuinen kakku valmistuu yllättävän helposti ja näppärästi. Hurmaa teevieraat!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 175 gvoita
  • 175 gsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 170 gvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 60 gmantelijauhetta
  • 1/4 tlmanteliuutetta
  • 1/2 tlvaniljauutetta
  • Punaista elintarvikeväriä

Lisäksi

  • 100 gaprikoosihilloa
  • 250 gmarsipaania (valkoista)
  • tomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Ota voi ja munat ajoissa huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Valmista kakkupohjat. Voitele ja jauhota kaksi samankokoista, pitkulaista leipävuokaa.

Siivilöi kulhoon jauhot, leivinjauhe ja mantelijauho. 

Toisessa kulhossa yhdistä keskenään pehmeä voi, sokeri ja munat yksi kerrallaan joukkoon sekoittaen. Lisää myös manteliuute ja vaniljauute. 

Lisää kuivat aineet märkiin aineisiin, sekoita vain niin kauan että ainekset ovat juuri yhdistyneet. Ota taikinasta puolet eri kulhoon, sekoita toiseen taikinapuolikkaaseen muutama tippa punaista, geelimäistä elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa elintarvikeväriä.

Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kimmoisalta ja se on vetäytynyt hieman vuoan reunoilta.
Anna jäähtyä hetken vuoissa, poista sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Leikkaa täysin jäähtyneistä kakuista kohonnut pinta niin, että kakut ovat saman korkuisia. Poista myös tummemmat reunat niin, että palat ovat saman kokoiset. Halkaise kumpikin kakkupohja keskeltä kahtia.
Lämmitä hillo mikrossa, liimaa vaalea ja vaaleanpunainen kakkupohja yhteen hillon avulla. Levitä hilloa myös päälle. Tee samoin jäljelle jääneille vaalealle ja vaaleanpunaiselle kakkupohjalle, yhdistä palat niin että saat shakkikuvion.
Kauli marsipaani ohueksi tomusokerilla päällystetyllä alustalla, nosta kakku keskelle ja käännä marsipaani varovaisesti kakun päälle molemmilta puolilta. Jätä taitos kakun pohjaan.
Paina kakkuun koristekuviot veitsellä, leikkaa kumpikin pääty pois. Tarjoile kakku teen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä