Kotivinkki

Bataattirieskat ja munavoi

27 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
12 min
Valmiista bataattisoseesta ja perunamuusijauheesta syntyvät herkulliset rieskat.
KA
3.8
11
Julkaistu 23.2.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 3 dlvalmista bataattisosetta (esim. Pirkka)
  • 1 dlperunamuusijauhetta
  • 1 dlvettä
  • 1kananmuna
  • 1 tlsuolaa
  • runsas 1 ½ dlhiivaleipäjauhoja

Munavoi

  • 3–4kananmunaa
  • 50 gpehmeää voita
Tulosta

Sekoita bataattisose, muusijauhe, vesi, muna ja suola kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä hyvin sekoittaen.

Nostele taikinasta pieniä kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele ohuiksi rieskoiksi jauhotetuin käsin. Pistele bataattirieskoihin muutama reikä haarukalla.

Paista bataattirieskoja 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi eli noin 12 minuuttia.

Keitä munat kiehuvassa vedessä 6–7 minuuttia. Jäähdytä hyvin kylmällä vedellä.

Kuori kananmunat ja murskaa ne haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon pehmeä voi.

Tarjoa bataattirieskat lämpiminä munavoin kanssa.

11 kommenttia