Bataattirieskat ja munavoi
27 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
12 minValmiista bataattisoseesta ja perunamuusijauheesta syntyvät herkulliset rieskat.
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 23.2.2016

Bataattirieskat ja munavoi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 3 dlvalmista bataattisosetta (esim. Pirkka)
- 1 dlperunamuusijauhetta
- 1 dlvettä
- 1kananmuna
- 1 tlsuolaa
- runsas 1 ½ dlhiivaleipäjauhoja
Munavoi
- 3–4kananmunaa
- 50 gpehmeää voita
Sekoita bataattisose, muusijauhe, vesi, muna ja suola kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä hyvin sekoittaen.
Nostele taikinasta pieniä kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele ohuiksi rieskoiksi jauhotetuin käsin. Pistele bataattirieskoihin muutama reikä haarukalla.
Paista bataattirieskoja 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi eli noin 12 minuuttia.
Keitä munat kiehuvassa vedessä 6–7 minuuttia. Jäähdytä hyvin kylmällä vedellä.
Kuori kananmunat ja murskaa ne haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon pehmeä voi.
Tarjoa bataattirieskat lämpiminä munavoin kanssa.