Kotivinkki

Bataattiranut – yksi yllättävä ainesosa vie näiden ranskalaisten makumaailman täysin uudelle tasolle

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Bataattiranut saavat raikkaan aniksen maun lakritsijauheesta. Raastettu cheddar, granaattiomenan siemenet ja tuore korianteri viimeistelevät lisukkeen. Jos haluat lisää tulisuutta, dippaile ranskalaisia srirachalla maustetussa majoneesissa.
KA
0
0


Ainekset (3–4 annosta )

Bataattiranut

  • 1 (600 g)iso bataatti
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlpankojauhoja
  • 1 tllakritsijauhetta
  • 4 rkl öljyä

Lisäksi

  • 1 dlraastettua cheddarjuustoa tai parmesaanijuustoa
  • ½ dlgranaattiomenan siemeniä
  • 1 dlhienonnettua korianteria
Tulosta

Bataattiranut valmistetaan näin:

  1. Kuori bataatti. Leikkaa se puoliksi ja puolikkaat sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet sentin paksuisiksi tikuiksi ja leikkaa tikut 2–3 osaan.
  2. Levitä bataattitikut leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. Sekoita keskenään pankojauhot ja lakritsijauhe. Ripottele seos bataattitikuille. Valuta öljyä päälle. Sekoittele käsin pyörittämällä ja levitä pellille niin, että ranskalaiset eivät ole päällekkäin.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes bataattiranskalaiset ovat pehmeitä ja pinnalta rapean ruskeita.
  4. Raasta ranskalaisten päälle cheddarjuustoa. Lisää päälle granaattiomenan siemeniä ja hienonnettua korianteria.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »