Bataattipohjaiset pikkupizzat – tämän helpompaa pizzareseptiä et löydä!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Bataattipohjaiset pikkupizzat valmistuvat näppärästi ilman vehnäjauhoa ja taikinan vaivaamista. Leikkaa bataatista ohuehkoja viipaleita, jolloin ne kypsyvät nopeasti. Täytä herkkupalat vaikkapa mozzarellalla ja ilmakuivatulla kinkulla.
GL
KA
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.9.2018

Bataattipohjaiset pikkupizzat – tämän helpompaa pizzareseptiä et löydä!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Bataattipohjaiset pikkupizzat
- 2pientä bataattia
- 100 gtuorejuustoa
- 1 pallobuffalomozzarellaa (125 g)
- 100 gjuustoraastetta
- 2 rkltuoretta hienonnettua oreganoa (tai 1 tl kuivattua oreganoa)
- 75 gilmakuivattua kinkkua
- 8aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rkuvillirucolaa
Bataattipohjaiset pikkupizzat valmistuvat näin:
- Pese bataatti juuresharjalla ja leikkaa pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sekoita tuorejuusto, mozzarella, juustoraaste ja oregano keskenään kulhossa. Levitä seos bataattiviipaleiden päälle. Lisää päälle ilmakuivattua kinkkua. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit puoliksi ja lisää bataattien päälle.
- Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä.
- Huuhtele rucola ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Levitä rucolaa pizzojen päälle.

Varhaisperuna-lohipizza – korvaa perinteinen pohjataikina pottuviipaleilla ja ylläty!
Kotivinkki

Pizzapohja kikherneistä
Maku

Gluteeniton pizza – 3 erilaista tapaa tehdä pohja ilman vehnäjauhoja

Perunapohja tekee pizzasta aitoa pikaruokaa – resepti jonka haluat printata jääkaapin oveen
Maku

Rukiinen pizza – pala Suomea pizzapohjassa
Maku

Tattipizza – itkettävän herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin
Maku

Munakoisopizza on illanistujaisten helpoin herkku – ja sen tekemiseeen ei taikinaa tarvita!
Meillä kotona

Omena-pekonipizza saa makuhermosi hyrräämään – hedelmäisen pizzan juju on rapea salviapekoni
Maku