Bataattipiiras

1 h 30 min
4.4
0

Bataattipiiras

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 2 dlmaissijauhoja
  • 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %) (maidoton)
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gbataattia (soseena)
  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 rklkananmunankorvikejauhetta
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)

Pinnalle

  • 6 rklsiemensekoitusta (gluteeniton)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele piirasvuoka (Ø 26–28 cm). Taputtele taikina maissijauhoilla jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Anna tiivistyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna chili. Kuullota sipulit ja chilit pannulla öljyssä.

Sekoita joukkoon bataattisose, korianteri, sitruunamehu, mustapippuri ja suola. Sekoita kananmunankorvikejauhe soijakerman joukkoon ja yhdistä täytteeseen.

Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Levitä päälle täyte. Ripottele pinnalle siemensekoitus. Jatka bataattipiiraan paistamista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Anna jäähtyä haaleaksi. Viimeistele bataattipiiras korianterilla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä