Bataattipiirakka on oodi suolaisen, makean ja rapean liitolle – näin leivot herkullisen suolaisen piirakan joulunajan juhliin!
1 h 35 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
55 minBataattipiirakka on joulun paras piiras täynnä makoisia yllätyksiä. Herkullisessa bataattipiirakassa makea bataatti saa ihanasti ytyä sinihomejuustosta ja purutuntumaa saksanpähkinöistä.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.11.2020

Bataattipiirakka on oodi suolaisen, makean ja rapean liitolle – näin leivot herkullisen suolaisen piirakan joulunajan juhliin!
Ainekset (20 palaa )
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 tlsuolaa
- 100 g voita
- 2kananmunaa
- ¾ dl kylmää vettä
Täyte
- 1bataatti (300 g)
- 1sipuli
- 1 rklöljyä
- 100 gsaksanpähkinöitä
- 200 gkuivattuja aprikooseja
- 2–3 rkl hunajaa
- 1 tlsuolaa
- 150 gsinihomejuustoa
Bataattipiirakka valmistetaan näin:
- Mittaa jauhot, suola ja voi yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää kananmunat ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
- Valmista täyte raastamalla kuorittu bataatti ja hienontamalla sipuli. Paista bataattia ja sipulia paistinpannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Jäähdytä.
- Hienonna saksanpähkinät (säästä osa pähkinöistä piirakan koristeluun) ja aprikoosit kulhoon. Lisää joukkoon jäähtyneet bataatti ja sipuli. Mausta seos hunajalla ja suolalla.
- Ota taikina jääkaapista ja jaa kahteen osaan. Kaulitse molemmista osista levy, joka on noin 2/3 uunipellin koosta. Nosta yksi levy pellille leivinpaperin päälle. Lisää täyte ja hienonna pinnalle lopuksi sinihomejuusto. Lisää toinen levy kanneksi. Levitä reunoille hieman vettä ja painele reunat haarukalla tiiviisti yhteen.
- Voitele bataattipiirakka kananmunalla ja tee siihen haarukalla reikiä. Ripottele pinnalle hienonnettuja saksanpähkinöitä. Paista bataattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0