Bataattipiirakka on oodi suolaisen, makean ja rapean liitolle – näin leivot herkullisen suolaisen piirakan joulunajan juhliin!

1 h 35 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
55 min
Bataattipiirakka on joulun paras piiras täynnä makoisia yllätyksiä. Herkullisessa bataattipiirakassa makea bataatti saa ihanasti ytyä sinihomejuustosta ja purutuntumaa saksanpähkinöistä.
KA
0
1
Julkaistu: 26.11.2020


Ainekset (20 palaa )

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tlsuolaa
  • 100 g voita
  • 2kananmunaa
  • ¾ dl kylmää vettä

Täyte

  • 1bataatti (300 g)
  • 1sipuli
  • 1 rklöljyä
  • 100 gsaksanpähkinöitä
  • 200 gkuivattuja aprikooseja
  • 2–3 rkl hunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 150 gsinihomejuustoa
Tulosta

Bataattipiirakka valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot, suola ja voi yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää kananmunat ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Valmista täyte raastamalla kuorittu bataatti ja hienontamalla sipuli. Paista bataattia ja sipulia paistinpannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Jäähdytä.
  3. Hienonna saksanpähkinät (säästä osa pähkinöistä piirakan koristeluun) ja aprikoosit kulhoon. Lisää joukkoon jäähtyneet bataatti ja sipuli. Mausta seos hunajalla ja suolalla.
  4. Ota taikina jääkaapista ja jaa kahteen osaan. Kaulitse molemmista osista levy, joka on noin 2/3 uunipellin koosta. Nosta yksi levy pellille leivinpaperin päälle. Lisää täyte ja hienonna pinnalle lopuksi sinihomejuusto. Lisää toinen levy kanneksi. Levitä reunoille hieman vettä ja painele reunat haarukalla tiiviisti yhteen.
  5. Voitele bataattipiirakka kananmunalla ja tee siihen haarukalla reikiä. Ripottele pinnalle hienonnettuja saksanpähkinöitä. Paista bataattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0
1 kommentti