Bataattipatee

2 h
4.1
0

Bataattipatee

KA
0
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 600 gbataattia
  • 265 gkikherneitä (säilyke)
  • 150 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 rklkorppujauhoja
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Vuokaan

  • 1/2 rklvoita
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Koristeluun

  • 100 gvuohenmaitojuustoa (viipaleina)
  • 1/2 dltuoretta timjamia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä palat vähässä vedessä pehmeiksi. Valuta bataatit ja kumoa ne monitoimikoneen kulhoon.

Lisää valutetut kikherneet, juusto, korppujauhot, sitruunamehu, hunaja, suola ja mustapippuri. Aja seos leikkuuterällä tasaiseksi.

Lisää munat koneen käydessä ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää lopuksi timjami.

Voitele noin 1 litran vetoinen vuoka ja leivitä se seesaminsiemenillä. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta.

Nosta bataattipateevuoka isoon uunivuokaan ja kaada ympärille kiehuvaa vettä noin pateevuoan puoliväliin saakka. Kypsennä pateeta vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.

Kumoa bataattipatee uuninkestävälle tarjoiluvadille. Levitä päälle vuohenjuustoviipaleita. Paahda pinta vielä 225-asteisessa uunissa, 10–15 minuuttia.

Koristele bataattipatee timjamin oksilla. Tarjoa lämpimänä kasvislisäkkeenä joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä