Maku

Bataattikeitto

1 h 25 min
4.7
0

Bataattikeitto

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.7
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gbataattia
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dltomaattimurskaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlcurrya
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/6 rklkanelia
  • 1 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 gtuoretta korianteria (silputtuna)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja paloittele bataatti, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä vihannekset.

Lisää tomaattimurska, vesi, soijakastike, liemikuutio sekä mausteet. Anna keiton kiehua kannen alla hiljakseen noin tunti.

Soseuta keitto ja lisää soija- tai kaurakerma ja sitruunamehu. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna bataattikeitto uudelleen ja lisää lopuksi korianterisilppu.

Kruunaa bataattikeittolautasellinen aurinkodukkahilla sekä tofuviilillä tai tilkalla soija- tai kaurakermaa.
•Jos sinulla ei ole bataattia saatavilla, voit valmistaa keiton myös porkkanasta.

Vinkki!

Siemenet ja pähkinät ovat tärkeä lisä kasvisruokavalioon. Ne antavat keittoihin, leipiin, salaatteihin ja kasvispihveihin myös mukavasti pureskeltavaa.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä