Maku

Bataattifalafelit

1 h
5
2

Bataattifalafelit

Vaihtelua tuttuun ja turvalliseen? kokeile maukkaita bataattifalafelejä!
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 kplkeskikoisia bataatteja
  • 230 gesikeitettyjä kikherneitä (esim. Pirkka)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklkuivattua minttua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 2 rkltuoretta lehtipersiljaa silputtuna
  • rkloliiviöljyä (tarvittaessa)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori ja pilko bataatit. 

Kiehauta kattilassa vesi, lisää suola.

Lisää bataattilohkot ja keitä ne kypsiksi.

Huuhtele ja valuta kikherneet. 

Valuta bataattilohkot. 

Lisää bataattilohkot, kikherneet ja mausteet monitoimikoneeseen / kulhoon ja surauta ainekset tasaiseksi massaksi. 

Lisää tarvittaessa hieman lisää sitruunamehua tai oliiviöljyä, jos tahna on liian paksua. 

Tarkista että kaikki mausteet ja ainekset ovat sekoittuneet massaan tasaisesti. Maista ja mausta lisää jos tarvetta. 

Pyörittele massasta palloja ja nostele ne leivinpaperin päälle uunipellille. 

Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia kunnes falafeleissä on kaunis, ruskea pinta. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä