Maku

Bataatti-pähkinäpikkuleivät (Panellets)

1 h
4
0

Bataatti-pähkinäpikkuleivät (Panellets)

MA
LA
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 125 gbataattia
  • 2 dlsokeria
  • 125 gmanteleita (rouhittuna)
  • 100 gkookoshiutaleita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 100 ghasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 100 gcashewpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja lohko bataatti tai peruna. Mittaa kattilaan sen verran vettä, että bataattipalat peittyvät. Keitä pehmeiksi, kaada vesi pois ja survo bataatit perunasurvimella.

Lisää bataattisoseen joukkoon sokeri, rouhitut mantelit, kookoshiutaleet, vehnäjauhot, keltuainen, raastettu sitruunankuori ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaisen rakenne rikki kulhossa ja mittaa pähkinärouheet toiseen kulhoon. Ota taikinasta pieniä paloja ja pyöritä palloiksi. Kieritä taikinapallot ensin valkuaisessa ja sitten pähkinäseoksessa ja nosta pikkuleivät pellille, leivinpaperin päälle.

Paista bataatti-pähkinäpikkuleipiä 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia. Jäähdytä bataatti-pähkinäpikkuleivät ritilän päällä ja säilytä niitä kannellisessa rasiassa. Bataatti-pähkinäpikkuleivät säilyvät noin viikon.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä