Kotivinkki

Bataatti-kikhernecurry

1 h 15 min
3
0

Bataatti-kikhernecurry

KA
VE
0
3
Herkullinen kikhernecurry saa makeutta bataatista, potkua chilistä ja täyteläisyyttä kookoskermasta. Kikherneiden sijasta voit käyttää myös härkäpapuja.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1bataatti
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1–2vihreää tai punaista chiliä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlkurkumaa
  • ½ tlcurryjauhetta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlktomaattimurskaa (400 g)
  • 2 dlvettä
  • 2 dlkookoskermaa
  • 400 gsäilykekikherneitä tai esikypsennettyjä härkäpapuja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlsokeria

Lisäksi

  • 1ruukku korianteria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuori ja kuutioi bataatti, sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenkodat, hienonna. Sekoita kuivat mausteet huhmaressa ja painele nuijalla sekaisin.

2. Kuumenna öljy uuninkestävässä paistokasarissa tai valurautapadassa. Lisää bataatit, sipulit, valkosipulit, chilit ja kuivat mausteet. Paista muutama minuutti keskilämmöllä. Älä anna mausteiden palaa, ettei mausta tule karvas.

3. Lisää tomaattimurska, vesi, kookoskerma, huuhdotut kikherneet tai härkäpavut, suola ja sokeri. Anna kikhernecurryn porista hiljalleen liedellä noin 45 minuuttia tai 175-asteisessa uunissa 1 tunti, kunnes bataatit tuntuvat kypsiltä. Hienonna kikhernecurryn päälle runsaasti korianteria.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä